Фонетика і лексикологія української мови - Мельник, Ірина Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У навчальному посібнику структурування матеріалу зроблено відповідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу та принципів професійної та особистої зорієнтованості навчання здобувачів освіти. Подано плани лекційних занять, рекомендовану літературу, питання для самоперевірки та тлумачення основних понять тем; запропоновано зміст практичних занять, завдання для самостійної роботи, методичні вказівки щодо написання рефератів та створення презентацій, питання для підсумкового контролю, термінологічний словник; типові завдання для контрольних робіт; тести для самоконтролю та інші необхідні матеріали, опрацювання яких сприятиме підвищенню рівня мовленнєвих компетентностей майбутніх учителів-словесників.
Keywords: українська мова; фонетика; лексикологія; звук; фонема; лексема; фонетична транскрипція; лексична компетентність; наголос; інтонація; склад; фразеологічна компетентність; лексикографічна компетентність; питома лексика; фонематична транскрипція; запозичена лексика; стилістично нейтральна лексика; стилістично забарвлена лексика; активна лексика; пасивна лексика; фонетична компетентність; 811.161.2’342