Морфонологічні моделі і морфонологічні класи суфіксальних субстантивних похідних іншомовного походження на позначення абстрактних, збірних назв та назв опредметненої дії - Зюзькіна, Галина Миколаївна; Ziuzkina, Halyna (Східноєвропейський національний університет, 2013)
У статті розглянуто морфонологічні особливості словотвірних морфем, залучених до словотворення суфіксальних субстантивних похідних іншомовного походження на позначення абстрактних, збірних назв та назв опредметненої дії. З’ясовано морфонологічні зміни і встановлюються морфонологічні явища при словотворенні субстантивів зазначеного типу. Описано морфонологічна структура похідних суфіксальних субстантивів на основі встановлення морфонологічних моделей дериватів. Установлюються загальні морфонологічні класи зазначених дериватів. На підставі проведеного аналізу встановлюються кореляції морфонологічних моделей та відсоткове співвідношення морфонологічних класів субстантивів іншомовного походження на позначення абстрактних, збірних назв та назв опредметненої дії. The article deals with the features of morphonological derivational morphemes involved into the process of word-forming of borrowed nouns of foreign origin denoting abstract, collective and objectified action names. The morphonological changes and morphonological phenomena are established. The analysis of the morphonological structure of borrowed nouns is given. The morphonological models and morphonological classes of derived nouns are established. On the basis of the conducted analysis the correlation of morphonological models and the proportion of morphonological classes of borrowed nouns of foreign origin denoting abstract, collective and objectified action names are also established.
Morphonological Models and Morphonological Classes of Derived Nouns of Foreign Origin Denoting Abstract, Collective and Objectified Action Names
Keywords: субстантивні похідні; морфонологічні явища; морфонологічні моделі; морфонологічні класи; derived nouns; morphonological phenomena; morphonological models; morphonological classes