Науково-технічна діяльність як засіб мотивації здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти до вивчення фізики - Мороз, Андрій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота присвячена дослідженню теоретичних і практичних аспектів використання науково-технічної діяльності як ефективного інструменту мотивації здобувачів освіти до вивчення фізики. Актуальність теми зумовлена сучасними викликами в освіті, зокрема зниженням інтересу школярів до природничих наук, що обмежує їхній потенціал у розвитку критичного мислення, креативності й здатності до інноваційної діяльності. Метою дослідження є обґрунтування важливості науково-технічної діяльності в процесі навчання фізики, розробка та впровадження методів, які сприяють підвищенню інтересу учнів до предмета, а також розвиток їхніх когнітивних і практичних навичок. Основний акцент зроблено на інтеграції теоретичних знань із практичною діяльністю, використанні сучасних педагогічних технологій, активних і дослідницьких методів навчання. Результати дослідження мають практичну значущість для вдосконалення методики викладання фізики, оскільки спрямовані на підвищення якості освіти, ефективність навчального процесу та розвиток учнівської мотивації до природничих дисциплін
Keywords: науково-технічна діяльність; експериментальні уміння; педагогіка; старша школа