Порівняльний аналіз звуконаслідувальних слів англійської та української мов: функціональний аспект (на базі дитячої літератури) - Одарчук, Наталія Андріївна; Мірончук, Тетяна Андріївна (Хмельницький національний університет, 2024)
Статтю присвячено функціональній характеристиці звуконаслідувальних слів у дитячій літературі англійської та української мов. Проаналізовано дитячі вірші й уривки з казок та оповідань, де використовуються обрані мовні одиниці. На основі аналізу було виділено три головні функції звуконаслідувань у творах для дітей: когнітивна (розвиток мови), естетична (зацікавлення) та експресивна (емоційна виразність)
Keywords: звуконаслідування; звуконаслідувальні слова; ономатопея; функція; дитяча література; звук; імітація; 811.115-115:82-93.09