Структурна організація колористичної фразеології сучасної німецької мови - Зубач, Оксана Адамівна; Zubach, Oksana A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Стаття присвячена дослідженню структурної організації колористичної фразеології сучасної німецької мови. Аналіз колористичої фразеології з позиції взаємодії мовних законів сполучення компонентів та їх синтаксичної послідовності сприяє маркуванню концептуального зв"язку між компонентами колористичних фразеологічних одиниць у лінгвокультурному просторі. Основою для структурно-семантичних модифікацій є процеси асоціювання й експлікації сигніфікативно-денотативного значення фразеологізмів. The article is devoted to the study of stractural organization of colouristic phraseology in Modern German. The analysis of the colouristic phraseology from the standpoint of interaction of linguistic laws for components combining and their syntactic consistency promotes the marking of conceptional connection between the components of phraseological units with colour component within the lingual cultural space. The basis for structural and semantics modifications is the processes of associating and the explication of significative and denotative meanings of the phraseological units.
Stractural Оrganization of Сolouristic Рhraseology in Modern German
Keywords: колористичний компонент; фразеологічна одиниця; структура; національно-культурна семантика; граматичне значення; colouristic component; phraseological unit; structure; national and cultural semantics; grammatical meaning