Секулярний символ Честі у британському суспільстві - Миколюк, О. А.; Mykoliuk, O. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено спробу розкрити важливість феномену ЧЕСТЬ як соціальної категорії британського суспільства, проаналізовано трактування поняття ЧЕСТЬ суміжними з лінгвістикою дисциплінами, а також прослідкувати зміну образів, які виникали у свідомості британця, формуючи його менталітет в різні історичні епохи. The article aims at disclosing the HONOUR phenomenon as the social category of the British society, and analyzing its interpretation by the disciplines adjacent to Linguistics, as well as tracing the change of symbols which arise in the mind of the British, creating their mentality in different historical periods.
Secular Character of the Honour Symbol in the British Society
Keywords: честь; honour; морально-етичні цінності; moral-ethic values; суспільство; society