Фінансовий механізм реалізації спеціальних режимів інвестиційної діяльності в Україні - Івашко, Олена Анатоліївна; Ivashko, O. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У монографії розглянуто теорію та практику фінансового механізму реалізації спеціальних режимів інвестиційної діяльності. Особливу увагу приділено еволюції й організаційно-правовим засадам функціонування спеціальних режимів інвестиційної діяльності в Україні, здійснено їх концептуалізацію та розкрито теоретичні засади формування їх фінансового механізму. Проаналізовано інвестиційні потоки на територіях зі спеціальним режимом інвестиційної діяльності та оцінено ефективність інвестиційної діяльності у СЕЗ і ТПР, що дало можливість окреслити стратегічні пріоритети в діяльності спеціальних режимів інвестування в Україні. Видання рекомендоване науковим працівникам, викладачам вищих навчальних закладів, спеціалістам у галузі фінансів, а також широкому колу читачів.
Keywords: фінансовий механізм; спеціальні режими інвестування; вільні економічні зони; території пріоритетного розвитку