Англійська мова для студентів медиків - Тригуб, Галина Василівна; Хникіна, Оксана Олександрівна; Гончар, Катерина Леонідівна (My University, 2025)
Навчально-методичний посібник “Professional English for Medical Purposes” («Професійна англійська мова для медиків») призначений для підготовки студентів спеціальності «Медицина», укладений відповідно до вимог нормативного освітнього компонента «Англійська мова за професійним спрямуванням». Основною метою даного посібника є формування професійної іншомовної комунікативної компетентності, засвоєння граматичних структур та збагачення словникового запасу, для якісної та ефективної підготовки студентів медичних спеціальностей до медичного ліцензійного іспиту «КРОК». Посібник складається з чотирьох змістових модулів, добірки текстів для самостійної роботи, глосарію з медичною термінологією. Кожний модуль включає тексти фахового орієнтування та комплекс вправ лексико-граматичного характеру на закріплення фахової лексики. Навчально-методичний посібник включає граматичний довідник, в якому матеріал подається у зручному форматі, а саме: у вигляді таблиць та схем. Комплекс вправ до кожної граматичної теми містить лексику професійного спрямування, що сприяє її кращому засвоєнню. Оскільки структура розробки поєднує теоретичну та практичну частини, студенти мають можливість вивчати медичну термінологію в належному контексті систем та функцій людського організму як у здоровому стані, так і у стані захворювання. Навчально-методичні матеріали також містять тексти та ситуації для підготовки до медичного ліцензійного іспиту «КРОК». Навчально-методичний посібник призначений для студентів-медиків, а також для практикуючих лікарів у реальній медичній практиці.
Keywords: Medical Careers.; Human Body; Structural Organization of the Body; Infection; Therapy; Treatment; 811.111’271(075.8)