Лінгводидактичний аналіз тексту у курсі рідної мови: робоча навчальна програма та методичні рекомендації до спецкурсу для студентів педагогічного інституту - Каптур, Галина Антонівна; Kaptur, Halyna A (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Робоча програма зі спецкурсу “Лінгводидактичний аналіз тексту у курсі рідної мови” складена відповідно до програми сучасної української літературної мови для студентів Педагогічного інституту спеціальності “Початкова освіта”. Лекційний курс розрахований на виявлення системи мовленнєвих естетичних функцій усіх мовних одиниць, категорій (лексичних, фразеологічних, фонетико-орфоепічних, морфемних, словотворчих, частиномовних, синтаксичних), які беруть участь у створенні системи художніх образів тексту. Практична частина ставить своїм завданням познайомити майбутніх спеціалістів у галузі початкової освіти з вузловими, найбільш важливими і складними питаннями лінгвістичного аналізу художнього тексту і показати, як теоретичні положення втілюються на практиці.
Keywords: текст; художній текст; лінгвістичний аналіз тексту; text; feature text; linguistic analysis of the text