Віртуальні екскурсії як засіб пізнання на уроках географії в Новій українській школі - Ціпошук, Софія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В магістерській роботі досліджено вплив віртуальних екскурсій на пізнавальну активність учнів засобами вивчення шкільного курсу географії в Новій українській школі. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є методика проведення віртуальних подорожей на шкільних уроках географії. Предметом – особливості організації та зміст і завдання проведення віртуальних екскурсій на уроках географії в Новій українській школі. В основі першого розділу лежить узагальнюючий аналіз теоретико-методичних аспектів використання віртуальних екскурсій в шкільному курсі географії. Досліджено актуальну педагогічну літературу, а також сучасні наукові дослідження зарубіжних та вітчизняних вчених, що дозволило сформувати теоретичне підґрунтя для подальшого дослідження. У другому розділі роботи аналізуються методичні особливості використання віртуальних екскурсій на уроках географії. Також представлено основні їх способи впровадження в сучасний освітній процес. В основі третього розділу лежить розробка методичних рекомендацій щодо використання віртуальних екскурсій на уроках гегоафії як засобу активізації засвоєння нових знань і формування практичних умінь і навичок учнів. Запропоновано методико-педагогічні рекомендації, які сприяють розвитку засвоєння знань під час таких онлайн-уроків. В основі загальних висновків лежить узагальнення результатів дослідження та розробка методичних рекомендацій щодо впливу віртуальних екскурсій на пізнавальну діяльність учнів у Новій українській школі.
Keywords: віртуальні екскурсії; Нова українська школа; пізнавальна діяльність; інтерактивне навчання; онлайн-урок