Моделювання траєкторії розвитку системи автомобільного транспорту Харківського регіону - Нємець, К. А.; Отечко, С. А.; Niemets, K. A.; Otechko, S. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Подано опис моделювання траєкторії розвитку соціогеосистеми та здійснено моделювання напрямку руху соціогеосистеми. Відібрано й наведено основні показники, які характеризують розвиток автомобільного транспорту регіону. Проаналізовано динаміку відхилень траєкторії розвитку районних підсистем відносно оптимальної у репрезентативних районах Харківської області. Виділено за кожний розрахунковий період район із високою динамікою розвитку.In the article description of trajectory design of sociogeosystem is presented The design of motion direction of sociogeosystem is carried out. Basic indexes which characterize development of motor transport of the region is selected and resulted. The dynamics of rejections of development trajectory of district subsystems in relation to the optimum on some districts of the Kharkov region is analysed. For every calculation period districts with the high dynamics of development are selected.
Modeling of Development Trajectory of Motor Transport System of the Kharkov Region
Keywords: моделювання; соціогеосистема; відхилення траєкторії розвитку; modeling; sociogeosystem; rejection of development trajectory