Теоретичний аспект соціальної відповідальності бізнесу - Колосок, Андрій Мирославович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті здійснено дослідження теоретичних та методичних основ розвитку концепції соціальної відповідальності бізнесу. Розглянуто еволюцію наукових підходів щодо формування корпоративної соціальної відповідальності. Визначено й обґрунтовано роль зацікавлених сторін у стимулюванні запровадження принципів соціально відповідального підходу на вітчизняних підприємствах.
Theoretical Aspect of Social Responsibility of Business. In the article an analysis is conducted in theory-methodological bases of development of conception of social responsibility of business. The evolution of scientific approaches is considered in relation to forming of corporate social responsibility. Certainly and the role of parties concerned is reasonable in stimulation of input of principles of socially responsible business on domestic enterprises.
Keywords: соціальна відповідальність бізнесу; екологічна відповідальність бізнесу; корпоративна соціальна відповідальність; economic categories; social responsibility of business; ecological responsibility of business; corporate social responsibility; 005.35:648(043.3)