Концептуальні засади реформування кримінально-виконавчої системи України - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Національна академія внутрішніх справ, 2009)
У статті на основі аналізу основних напрямів реформування кримінально-виконавчої системи розкрито її теоретико-концептуальні засади. Зазначено, що у сучасному правознавстві теоретичні та концептуальні засади визначаються як необхідна умова цілеспрямованої діяльності, що гарантує досягнення ефективного результату у розбудові правової та соціальної держави, складовою частиною якої є увесь комплекс каральної функції держави, покликаний забезпечити захист інтересів особи суспільства і держави. In the article on the basis of analysis of basic directions of reformation of the criminally run-time system its theoretical -conceptual principles are exposed. It is marked that in modern jurisprudence theoretical and conceptual principles are determined as a condition of purposeful activity, which guarantees achievement of effective result in alteration of the legal and social state, component part of which is all of complex of punitive function of the state, called to provide defense of interests of face of society and state, is needed.
Theoretical - conceptual principles of reformation of the criminal executive system of Ukraine
Keywords: кримінально-виконавча система; реформа; концептуальні засади; виправлення та ресоціалізація засуджених; захист людини; criminally run-time system; reform; conceptual principles; correction and resocialization of condemned; defense of person