Програма Steinberg Cubase SX. Виконання основних операцій, частина 1: методичні рекомендації - Голощук, Олександр Олександрович; Сорока, Роман Олександрович; Шкоба, Василь Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
В методичних рекомендаціях «Програма Steinberg Cubase SX. Виконання основних операцій» обґрунтована методика роботи в музичному редакторі Steinberg Cubase SX, яка спрямована на професійну підготовку майбутніх фахівців у галузі 02 Культура і мистецтво спеціальності 025 Музичне мистецтво, передбачає засвоєння студентами комплексу професійних навичок й умінь у роботі з комп’ютерним аранжуванням музичного матеріалу, які необхідні для педагогічної і організаційної роботи майбутніх викладачів. В методичних рекомендаціях розглядаються теоретичні аспекти курсу, найбільш важливі в пізнавальному і практичному відношенні відомості, принципи та методи роботи з музичним софтом, специфічні можливості програми Steinberg Cubase SX , методи та прийоми комп’ютерного аранжування, проаналізовано етапи творчої роботи над створенням музичного проекту. Рекомендовано студентам та викладачам спеціальності 025 «Музичне мистецтво» мистецьких навчальних закладів.
Keywords: комп’ютерні технології; computer technology; музика; music; музичне мистецтво; musical art; інноваційні технології у музиці; innovative technologies in music; музично-комп’ютерне програмування; music and computer programming; 785.088:004.9(072)