Стратегічні напрями активізації транскордонного співробітництва міських поселень в умовах євроінтеграції - Корнелюк, Ольга Антонівна (Національний університет харчових технологій, 2019)
Досліджено стратегічні напрями активізації транскордонного співробітництва міських поселень. Визначено основні етапи розробки стратегії активізації транскордонного співробітництва міських поселень. Проаналізовано загальнодержавні та європейські документи з метою визначення пріоритетів та завдань розвитку транскордонного співробітництва. Запропоновано наступні напрями активізації транскордонного співробітництва міських поселень: адаптація регіональної політики України до регіональної політики Європейського Союзу в контексті реалізації Угоди про асоціацію з ЄС; координація транскордонного співробітництва міських поселень на державному, регіональному, місцевому та громадському рівнях; децентралізація державного управління та розвиток територіальних громад; конвергенція, зменшення диспропорцій розвитку міських поселень; розвиток транскордонної кооперації, налагодження партнерських відносин між міськими поселеннями; інвестиційне забезпечення розвитку транскордонного співробітництва міських поселень; запровадження нових форм транскордонного співробітництва міських поселень; моніторинг розвитку транскордонного співробітництва міських поселень; поглиблення євроінтеграційних процесів.
Keywords: транскордонне співробітництво; міське поселення; стратегія транскордонного співробітництва; активізація транскордонного співробітництва