Удосконалення технології вирощування садивного матеріалу Vaccinium corymbosum L. - Горошко, Володимир Юрійович; Голуб, Сергій Миколайович (My University, 2024)
Великою популярністю, добрими смаковими, лікувальними і декоративними властивостями характеризується північноамериканська рослина Vaсcinium corymbosum L., що має крупні плоди. За природними умовами багато регіонів України придатні для вирощування цієї культури, але її поширення лімітується обмеженим виробництвом садивного матеріалу. Агротехнологічні заходи вирощування саджанців сортів лохини зі стеблових живців дотепер вивчено недостатньо, що визначає актуальність роботи, а проведені дослідження в цьому напрямку можуть відіграти певну роль у виявленні нових шляхів управління регенераційними процесами, розробці особливих агрозаходів, що дозволить істотно підвищити ефективність кореневласного розмноження.
Keywords: Vaсcinium corymbosum L.; живцювання; стеблові зелені живці; укорінення; дорощування вкорінених живців; коренеутворення