Семантичні групи відчислівникових дієслівних синтаксичних транспозитів - Мельник, Ірина Анатоліївна; Melnyk, I. A. (Донецький національний університет, 2013)
Висвітлено сутність відчислівникової дієслівної синтаксичної транспозиції, диференційовано відчислівникові вербалізати за семантичним потенціалом на ядро та периферію, виокремлено і схарактеризовано значеннєві групи, що формують центр і периферію аналізованих транспозитів, визначено вплив семантики відчислівникових вербалізатів на морфологічну експлікацію суб’єктного компонента. The article is about the essence of numeralized verbal syntactic transposition. Numeralized verbalizats are differentiated according to semantic potential at the core and the periphery. The important groups, that form the centre and the periphery of analyzed transposyts, are selected and characterized. The author determined the effect of semantic numeralized verbalizats on morphological explication of subjective component.
The semantic groups of numeralized verbal syntactic transposyts
Мельник Ірина Анатоліївна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: транспозиція; транспозит; вербалізація; предикат; transpozyt; verbalization; predicate; semantic group; transposition