Основи метрології: навчальний посібник - Кобель, Григорій Петрович; Головіна, Ніна Анатоліївна; Шаварова, Ганна Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
В посібнику розглядаюється питання загальноїа теорії вимірювань фізичних величин, одиниці фізичних величин та їх системи, методи і засоби вимірювань, метрологічне забезпечення, суттєву частину якого становлять еталони і зразкові засоби вимірювань, а також методи передачі розмірів одиниць робочим засобам вимірювань. Навчальний посібник розрахований для студентів фізичних спеціальностей університетів, які вивчають курс "Основи метрології". Видання корисне студентам при вивченні загальної фізики, а також вчителям фізики ЗЗСО різного типу.
Keywords: Фізичні величини; системи одиниць; вимірювальні прилади; похибки вимірювань; 006.91(075.8)