Вплив елементів технології вирощування садивного матеріалу Pinus sylvestris L. на біометричні показники в умовах Волинського Полісся - Хомич, Сергій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Державна програма «Ліси України» спрямована на збільшення площі лісів у Природній зоні, наближення її до оптимального рівня, підвищення природоохоронного потенціалу лісів та збереження біологічного різноманіття. Розширення ініціатив щодо захисту лісорозведення та поліпшення агролісомеліорації. Важливим елементом цих методик є використання регуляторів росту рослин. У першому розділі проаналізовано вирощування саджанців лісових порід за допомогою регуляторів росту. У другому розділі описані особливості Ратнівського лісництва, природно-кліматичні умови регіону, де проводиться дослідження, а також методологія дослідження та умови його проведення. У третьому розділі висвітлено ефективність замочування насіння у водних розчинах регуляторів росту рослин перед посівом та обприскуванням саджанців сосни розчинами регуляторів росту рослин. Четвертий розділ містить кошторис витрат на застосування різних методів сприяння росту розсади сосни. П'ятий розділ містить інформацію про становище охорони праці на підприємствах. Наприкінці дослідження робляться загальні висновки з проведених досліджень, яким передує перелік використаної літератури (42 джерела). Магістерська робота завершується 52-сторінковим друкованим текстом, який містить таблиці та ілюстрації.
Keywords: насіння; лісова сосна; регулятори росту; біоіндикатори