Особливості визначення проблем програми “Концепція загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки” - Самодай, В.; Samoday, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Сьогодні існує низка проблем, які потребують невідкладного розв’язання для успішного функціонування галузі фізичної культури й спорту, що є невід’ємною частиною життя суспільства, важливим фактором соціальної стабілізації, джерелом здоров’я нації загалом. Завдання роботи полягало у визначенні причин виникнення та їх взаємозв’язку з проблемами в програмі “Концепція загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки”. Результати порівняльного аналізу дають можли-вість з’ясувати причини виділених проблем у спортивній індустрії та обрати оптимальний варіант їх розв’язання. Удосконалення законодавчої й нормативно-правової бази фізичної культури та спорту сприятиме реалі-зації стратегії олімпійської підготовки спортсменів і підвищуватиме авторитетність Української держави на світовому ринку фізкультурно-спортивних послуг. Today, there is a whole numberof problems that need urgent solutions for successful functioning of the industry of physical culture and sports, which is an integral part of society, an important factor in social stability and health of the nation on the whole. The main task of the research is to identify the causes and their relationship to problems in the program of “Concept of national target social development program of physical culture and sports in the years of 2012–2016”. The results of comparative analysis gives us opportunity to determine the reasons of these problems in the sports industry and choose an optimal way for their solving. Improving of law and regulatory framework base of physical culture and sport will promote realization of the strategy of Olympic athletes, and will contribute to the credibility of Ukrainian in the world market of physical culture and sports services.
Peculiarities of Problem Defining of Program “Concept of National Target Social Development Program of Physical Culture and Sports in the Years of 2012–2016”.
Keywords: проблеми; фізична культура й спорт; державна програма; здоров’я; економіка; problems; physical culture and sport; government program; health; economy