Особливості, механізми та напрями вдосконалення діяльності силових структур із захисту кіберпростору України в умовах повномасштабної війни - Марчак, Яна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота досліджує питання безпеки в кіберпросторі України в умовах повномасштабної війни, зокрема аналізує виклики, що виникають у контексті кібератак, інформаційної війни та загроз для національної інфраструктури. Метою дослідження є вивчення сучасних загроз кібербезпеки, оцінка готовності України до реагування на ці виклики та розробка рекомендацій щодо зміцнення кіберзахисту. У рамках роботи розглядається роль державних установ, приватного сектору та міжнародних партнерів у забезпеченні кібербезпеки. Визначено, що ефективна координація між усіма зацікавленими сторонами є критично важливою для протидії кіберзагрозам. Окрему увагу приділено стратегіям інформаційної безпеки, аналізу кібератак, а також розвитку технологій захисту, які можуть забезпечити стійкість України до зовнішніх загроз.
Keywords: кібербезпека; кібератаки; інформаційна війна; національна інфраструктура; стратегія захисту