Особливості охорони Betula humilis в Україні - Савчук, Людмила Анатоліївна; Черняк, Володимир Максимович; Savchuk, Liudmyla A.; Cherniak, V. M. (Білоцерківський національний аграрний університет, 2010)
Охарактеризовано сучасний стан популяцій Betula humilis Schrank; представлено карту охорони виду в Україні; охарактеризовано причини зменшення чисельності популяцій реліктового виду; обгрунтовано природоохоронні заходи щодо збереження Betula humilis в Україні. Described modern position of populations and ecologcal-coenotical peculiarities Betula humilis Schrank; presented map of guard of species in Ukraine; desribed reasons of decvease of number of population of relic species; рropositions for protection Betula humilis in Ukraine are proposed.
Guard and features of the use of Betula humilis
Keywords: Betula humilis; поширення; угруповання; територія; охорона; expansion; group; territory; protection