Оцінка економічної активності сільського населення - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Shmatkovska, Tetiana О. (Міністерство аграрної політики України, Інститут аграрної економіки УААН, 2007)
В статті наведено оцінку динаміки основних показників економічної активності сільського населення Волині, сформовано тенденції їх розвитку в області та проведено порівняння із сусідніми регіонами в межах Поліської економічної зони. Значну увагу приділено оцінці структури та динаміки зайнятості селян в розрізі вікових груп та порівнянню отриманих показників із містом. Охарактеризовано міжсегментні переливи робочої сили на сільському ринку праці. Особливу увагу приділено аналізу інтенсивного скорочення зайнятості сільського населення в традиційних галузях економічної діяльності, що призводить до зростання, з одного боку, сільського безробіття, а з іншого – чисельності зайнятих в особистих селянських господарствах.
Keywords: економічна активність; сільське населення; Поліська економічна зона; зайнятість; робоча сила; ринок праці; особисте селянське господарство