Український модернізм у європейському просторі - Моклиця, Марія; Moklytsia, Mariia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Проаналізовано закономірність зміни епох античного й середньовічного дискурсу, внаслідок чого культура Європи ущільнюється і, починаючи з доби романтизму, національна література не потребує для розвитку сторонніх впливів. Тезу доказано на матеріалі епохи модернізму. . There is investigated conformity of periods changes antique and medieval discourse. Consequently the culture of Europe is condensed and, beginning from romanticism age, national literature does not need strange influences for progress. This thesis is proved on modernistic period material.
Ukrainian Modernism at European Measurement
Keywords: античність; antiquity; середньовіччя; The Middle Age; романтизм; romanticism; модернізм; modernism; стилі модерзнізму; styles of modernism