Правопорушення неповнолітніми як соціально-педагогічна проблема - Корпач, Надія Іванівна; Korpach, N. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розкрито проблему правопорушень неповнолітніми, причини скоєння та особливості профілактичної роботи з неповнолітніми правопорушниками. Актуальність теми зумовлена тим, що правопорушення, які вчинили неповнолітні, – небезпечне соціальне явище, оскільки негативно впливають на формування особистості та становлять велику суспільну небезпеку. Мета статті: дослідити соціально-педагогічні аспекти профілактики правопорушень неповнолітніми. Завдання статті: з‘ясувати причини скоєння правопорушень неповнолітніми, розробити рекомендації для вдосконалення профілактичної роботи щодо правопорушень серед неповнолітніх. The author exposes the problem of juvenile delinquency, the reasons for the occurrence and characteristics of preventive work with young offenders. Relevance of the topic due to the fact that the offenses committed nepovnolitnmy is a dangerous social phenomenon, as the negative impact on personality and are a great danger to the public. The purpose of the article: explore social and educational aspects of prevention of juvenile delinquency. Objective of the article: find out the reasons of offenses by minors, to develop recommendations for improving preventive work on juvenile delinquency.
Juvenile crime how social and educational issues
Роботу виконано на кафедрі соціальної педагогіки та педагогіки вищої школи СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: неповнолітні правопорушники; juvenile offenders; чинники правопорушень; factors offenses prevention; профілактика; prevention