Шляхи усунення асиметрій місцевих бюджетів України: європейський досвід - Кулай, Аліна Василівна; Kulaj, A. V. (Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка, Ін-т екон. промисловості Нац. акад. наук України, 2014)
Проаналізовано основні параметри місцевих бюджетів України на 2014 рік. Визначено наявні асиметрії системи фінансово-бюджетного регулювання як основної складової бюджетної політики держави в умовах трансформаційних перетворень економіки. Акцентовано увагу на відмінностях місцевих бюджетів України і Європейського Союзу. It was analyzed the main parameters of regional budgets of Ukraine for the year 2014. It was defined existent asymmetries of a system of financial and budgetary regulation as a main component of budget politics of a country in conditions of transformational changes of economics. Attention was paid to differences of regional budgets of Ukraine and European Union.
Ways of elimination of asymmetry of regional budgets of Ukraine: European experience
Keywords: місцеві бюджети; бюджетна система; міжбюджетні відносини; бюджетна конвергенція; місцеве самоврядування; асиметрії; Україна; Європейський Союз; regional budgets; budget systems; interbudget relations; budget convergence; local self-government; symmetry; Ukraine; European Union