Особливості сучасної спортивної діяльності здобувачів освіти - Смолюк, Вадим Іванович; Шевчук, Андрій Богданович; Мудрик, Жанна Станіславівна; Чайковський, Дмитро Йосипович (Український державний університет імені Михайла драгоманова, 2024)
У статті висвітлено проблему фізичного виховання учасників освітнього процесу, підвищення їх рухової активності шляхом залучення до спортивної діяльності, зокрема у позанавчальний час. Зосереджено увагу на секційних заняттях здобувачів освіти, де вагоме місце посідають спортивні ігри. Охарактеризовано найрізноманітніший вплив спортивних ігор, зокрема: баскетболу, волейболу, гандболу та футболу на розвиток та вдосконалення фізичних якостей: швидкості, витривалості, спритності, сили. Визначено переваги та перспективи спортивних ігор у фізичному вихованні студентів, розкрито їх значення як каталізатора розвитку не лише фізичних, а й психологічних якостей особистості. Акцентовано увагу на тому, що фізична культура і спорт у навчально-виховному процесі студентів є не лише засобом фізичного розвитку та фізичної підготовленості, а й соціального становлення майбутніх фахівців. Наголошено, що спортивна діяльність здобувачів освіти становить органічну частину загального їх виховання.
Keywords: учасники освітнього процесу; фізичне виховання; спортивні ігри; фізичне вдосконалення; 378:796