Вплив занять східними одноборствами на показники психофізіологічного розвитку дітей 5–6 років - Вітос, Ярослав; Vitos, Yaroslav (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті обґрунтовано вплив занять з авторської програми фізичного виховання з елементами східних одноборств на показники психофізіологічного розвитку дітей 5–6 років. Сформовано дві групи дітей – контрольну та експериментальну. До експериментальної групи віднесено 54 дитини (21 дівчинку і 33 хлопчиків), до контрольної групи – 65 дітей (27 дівчаток та 38 хлопчиків). Паспортний вік усіх дітей на початку педагогічного експерименту складав п’ять років. Експериментальна група займалася за авторською програмою із застосуванням східних одноборств, контрольна – за базовою програмою «Впевнений старт». Доведено ефективність авторської програми в результаті педагогічного експерименту. In the article it was grounded influences of trainings according to authoring program of physical education with some elements of Eastern martial arts on indices of psychophysiological development of children aged 5–6. It was formed the two groups of children –control and experimental. There were 54 children in an experimental group (21 girls and 33 boys), and in a control group – 65 children (27 girls and 33 boys). Passport age of all children at the beginning of a pedagogical experiment was 5 years. Experimental group was training according to an authoring program with applying of Eastern martial arts, a control group according to the basic program «Confident start». In the result of an experiment it was proved the effectiveness of an authoring program.
Impact of Practicing Eastern Martial Arts on Indices of Psychophysiological Development of Children Aged 5-6
Keywords: східні одноборства; фізичне виховання; психофізіологічний розвиток; діти 5–6 років; martial arts; physical education; psychophysiological development; children aged 5–6 years old