Управління оборотними активами та короткостроковими зобовʼязаннями підприємства - Мельник, Лілія Євгеніївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретичні та методичні основи управління оборотними активами та короткостроковими зобов’язаннями підприємства. Досліджено сутність, класифікацію та функції оборотних активів, а також сутність, види та роль короткострокових зобов'язань у фінансовій діяльності підприємства. Удосконалено підходи до управління запасами, дебіторською заборгованістю та грошовими коштами, а також обґрунтовано важливість синергії в управлінні дебіторською та кредиторською заборгованістю.
Keywords: оборотні активи; короткострокові зобовʼязання; управління; фінансовий менеджмент; ліквідність; платоспроможність; запаси; дебіторська заборгованість; грошові кошти; кредиторська заборгованість