Менеджмент екскурсійної та виставкової діяльності - Гаврилюк, Світлана Віталіївна; Havryliuk, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Менеджмент екскурсійної та виставкової діяльності» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», освітньою програмою «Музеєзнавство, пам’яткознавство, культурний туризм» і спрямована на вивчення студентами: попиту і потреб ринку у сфері надання послуг, а саме екскурсійного обслуговування та виставкової діяльності; орієнтації екскурсійних послуг на певні сегменти ринку і його модернізацію; проведення аналізу конкурентоспроможності міста й регіону як туристсько-екскурсійного центра (наявність ринку, прямих і непрямих конкурентів, попиту та ін.); оволодіння методикою ведення екскурсій, створення і представлення постійно діючих, тимчасових та короткострокових виставок у музеях різного профілю; формування вмінь використання інноваційних технологій в екскурсійній та виставковій діяльності.
Keywords: програма навчальної дисципліни; менеджмент; маркетинг; екскурсія; виставка; музейний менеджмент; музейний персонал