Художня література як комунікація - Косюк, Оксана Михайлівна; Kosiuk, Oksana M. (Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка, 2013)
Белетристика розглядається як складний багатоступеневий трансформатор інформативно-комунікаційних кодів. При цьому акцентується простий та складний характер окремих образів художньої літератури (залежно від літературного напряму, психотипу автора й сприймача). Піднімається також проблема фактичності (в аспекті порівняння белетристики й публіцистики).

Fiction is examined as several-stages transformer of informing-communicative codes. Simple and difficult character of separate appearances of belles-lettres is thus accented (depending on the author’s and the recipient’s psychological type). The problem of virtual also arises (in the aspect of fiction and publicism comparison).
Literature as communication
Keywords: література; комунікація; автор; інтерпретація; напрям; стиль; literature; communication; author; interpretation; psychological type; style; literary movement