Семантичні деривати в німецькому молодіжному слензі: квантитативна характеристика - Поздняков, О. В.; Pozdnyakov, O. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті досліджено семантичну деривацію, яка є одним із шляхів утворення молодіжної лексики. На основі аналізу лексикографічних джерел автор визначає кількісні особливості різних видів зміни значення та встановлює їх причини. The article deals with the investigation of semantic derivation, which is one of the ways of forming the youth vocabulary. The author analyses lexicographic sources, estimates quantitative features of different types of the semantic change and determines their reasons.
Semantic Derivatives in the German Youth Slang: Quantitative Description
Keywords: молодіжний сленг; семантична деривація; розширення значення; звуження значення; метафора; метонімія; youth slang; semantic derivation; widening of meaning; narrowing of meaning; metaphor; metonymy