Роль культурного контексту у формуванні переговорної стратегії в міжнародному середовищі - Ющишина, Лариса Олексіївна (ЦФЕНД, 2025)
У тезах розкрито значення культурного контексту у формуванні переговорної стратегії в міжнародному середовищі. Наголошено, що врахування цінностей, норм, традицій та комунікативних особливостей сторін сприяє ефективній взаємодії, запобігає конфліктам і зміцнює партнерські відносини. Розглянуто внесок Е. Холла, Г. Хофстеде та Е. Хірша у розвиток теорій міжкультурної комунікації. Підкреслено, що розуміння культурних відмінностей і контексту є ключем до успішних переговорів і досягнення взаємовигідних результатів.
Keywords: культурний контекст; переговорна стратегія; міжкультурна комунікація; міжнародні переговори; 339.9.01