Методика та практична імплементація застосування даних ДЗЗ для моніторингу евтрофікації водойм (на прикладі Турського озера) - Фесюк, Василь Олександрович; Полянський, Сергій Володимирович; Копитюк, Тетяна Володимирівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
В статті розглянуто теоретико-методологічні та практичні аспекти дослідження евтрофікації водойм з використанням методів дистанційного зондування Землі. Проаналізовано чинники, що впливають на евтрофікацію водойм, можливості їх геоекологічного моніторингу з використанням ДЗЗ. Запропоновано комплекс заходів зменшення евтрофікації води та поліпшення гідроекологічного стану водойми на прикладі Турського озера (водосховища-накопичувача Турської осушувальної системи).
Keywords: озеро; евтрофікація озера; дослідження евтрофікації водойм з використанням методів дистанційного зондування Землі; заходи зменшення евтрофікації та поліпшення сучасного гідроекологічного стану Турського озера; 504.455+005:65.01+528.88