Силабус комплексного іспиту з психології - Кульчицька, Анна Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Силабус комплексного іспиту з психології для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 053 «Психологія» містить систематизований опис структури, змісту, вимог та критеріїв оцінювання підсумкової атестації. Документ визначає мету, нормативно-правові засади, компетентності та програмні результати навчання, що підлягають перевірці під час комплексного кваліфікаційного іспиту, а також окреслює перелік екзаменаційних питань, які охоплюють основні галузі психологічної науки: загальну, вікову, соціальну та експериментальну психологію, психофізіологію, психотерапію, клінічну психологію, психодіагностику, патопсихологію та психологічне консультування. Силабус забезпечує прозорі й уніфіковані вимоги до процедури атестації, сприяючи об’єктивному оцінюванню фахових компетентностей майбутніх психологів.
Keywords: атестація; компетентність; комісія; програмні результати навчання; критерії оціювання