Обґрунтування антикризової стратегії на підприємстві - Шмаровоз, Олена Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі досліджено теоретико-методологічні аспекти формування антикризових стратегій на підприємстві. Розглянуто класифікацію криз, їх причини та наслідки, визначено сутність і види антикризових стратегій підприємства, а також проаналізовано зарубіжний досвід у сфері стратегічного управління в умовах кризових ситуацій. Проведено характеристику галузі поштового зв’язку, здійснено діагностику ключових аспектів функціонування підприємства, а також оцінено ефективність його діяльності за допомогою сучасних методик стратегічного аналізу. Запропоновано шляхи формування антикризової стратегії для підприємства. Обґрунтовано перспективи розвитку підприємства, розроблено конкретні заходи з реалізації антикризової стратегії та проведено її економічне обґрунтування, що забезпечить стабільність і конкурентоспроможність підприємства в умовах динамічного ринку.
Keywords: криза; антикризова стратегія; галузь поштового зв’язку; ефективність діяльності; атикризові заходи