Освітній потенціал дитячих залізниць - Бенедюк, Валентина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна (Управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, 2020)
Широка палітра закладів освіти України здатна забезпечити підготовку фахвців у багатьох галузях господарства. Найбільш ефективним є навчання з раннього віку, коли дитина легко сприймає поданий матеріал і у неї формується зацікавленість певним напрямком роботи. Важливим тут повсякчасне застосовання практичних занять, як у стінах загальноосвітніх так і позашкільних навчальних закладах. Кожен з них має свій окремий напрям діяльності, специфіку функціонування і кінцеву ціль. До багатьох типів позашкільних навчальних закладів, відносяться і дитячі залізниці, що мають вузькопрофільне спрямування освітньої підготовки дітей.
Keywords: освітній потенціал; дитяча залізниця; позашкільна освіта; Луцька дитяча залізниця; Луцьк; Волинська область