Особливості рухової сфери молодших школярів із депривацією слуху - Демчук, Світлана Петрівна; Demchuk, Svetlana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розкрито особливості рухової сфери молодших школярів із депривацією слуху. Завдання статті – дослі-дити особливості фізичного розвитку та порушення рухової сфери дітей молодшого шкільного віку з депривацією слуху. Робота зі школярами з порушеннями слуху показала наявність низки особливостей у стані їхнього здоров’я й фізичному розвитку, а також змін у функціональному стані слухового, вестибулярного, зорового та рухового апаратів. При цьому встановлено певну залежність функціонального стану низки аналізаторів від занять фізичною культурою й спортом. Отже аналіз фахової літератури свідчить про особливість рухової діяльності глухих, яка залежить від утрати слуху, збідненої мовленнєвої діяльності, недостатнього обсягу інформації, стану та розвитку рухового аналізатора, а також від ступеня функціональної активності вестибулярного аналізатора. The features of the motor areas of the younger pupils with hearing deprivation. Objectives of the study is to investigate the physical features of violations and motor areas of primary school children with hearing deprivation. The results. Studies of students with hearing impairments showed the presence of a number of features in the state of their health and physical development, as well as changes in the functional state of the auditory, vestibular, visual and locomotion . Thus was established a definite relationship functional state analyzer series of physical culture and sports. Conclusions: The analysis of professional literature indicates motor feature of the deaf, which depend on hearing loss on speech activity depleted from insufficient amount of information on the state and development of the motor analyzer, and the degree of functional activity of the vestibular apparatus.
Features of Motor areas in Younger Students with Hearing Deprivation
Keywords: депривація; слух; рухова сфера; молодші школярі; deprivation; hearing; motor areas; the younger students