Психологические особенности личности, потерпевшей от сексуалього насилия - Федоренко, Р. П.; Fedorenko, R. P. (My University, 2013)
В статье представлены результаты исследования психологических особенностей личности, потерпевшей от сексуального насилия. Определены личностные особенности разных категорий респондентов, уровень их психической адаптации, стойкости к фрустрационным влияниям, самооценочных и мотивационных компонентов личности. В статті представлено результати дослідження психологічних особливостей особистості, що зазнала сексуального насилля. Визначено особистісні особливості різних категорій респондентів, рівень їх психічної адаптації, стійкості до фрустраційних впливів, самооціночних та мотиваційних компонентів особистості. Psychological peculiarities of a sexual violence victim research results are presented in the article. Personal features of different categories respondents, their psychic adaptation level, resistance to frustration influence, self-esteem and motivational components are defined.
Psychological peculiarities of a sexual violence victim
Психологічні особливості особистості, що зазнала сексуального насилля
Федоренко Раїса Петрівна - канд. псих. наук, доцент кафедри медичної психології та психодіагностики
Keywords: жертва сексуального насилия (ЖСН); самооценка; стрессовое реагирование; фрустрированность; невротический синдром; жертва сексуального насилля (ЖСН; самооцінка; стресове реагування; фрустрованість; невротичний синдром; sexual violence victim; self-esteem; stress reaction; frustration; neurotic syndrom