Писанкарство: методичні вказівки до практичних занять - Вахрамєєва, Галина Іванівна; Vakhramieieva, Halyna I.; Веремійчик, Іван Маркович; Veremiichyk, Ivan M.; Каленюк, Ольга Миколаївна; Kaleniuk, Olha M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Курс «Писанкарство» ознайомлює з феноменом української писанки, її орнаментикою, символічним змістом та технічними особливостями створення. Видання містить структуру курсу «Писанкарство», плани практичних занять, форми та методи оцінювання, що допоможе студентам краще засвоїти матеріал дисципліни. Рекомендовано студентам освітнього ступеня «бакалавр» за галуззю знань - 0202 Мистецтво, напрямком підготовки 6.020205 – Образотворче мистецтво
Keywords: етно-регіональні особливості українських писанок; символіка орнаментів у писанкарстві