Досвід організації готельного бізнесу в Німеччині - Коцан, Наталія; Kotsan, Natalia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті вивчено досвід організації готельного бізнесу в Німеччині. На основі фактичного матеріалу досліджено історичні особливості розвитку та функціонування готелів на різних часових проміжках. Показано фактори, які сприяли розвитку мережі готелів. Вивчено сучасний стан готельного бізнесу Німеччини, виявлено проблеми й перспективи його подальшого розвитку. Доведено, що Німеччина володіє безліччю можливостей для задоволення подорожуючих із різними інтересами та фінансовими можливостями. Виявлено, що в Німеччині функціонують різні типи готелів, серед яких – апартготелі, апартаменти, селянські господарства, біологічні селянські подвір’я, кемпінги, заїжджі двори, молодіжні турбази, пансіонати, курортні клініки, кінні подвір’я й ін. У статті зазначено особливості класифікації готелів у Німеччині, зокрема доведено, що в країні відсутня державна класифікація засобів розміщення, а категоризацію здійснюють приватні фірми та готельні корпорації. Наголошено на перспективах подальшого розвитку готельного бізнесу держави.В статье изучается опыт организации гостиничного бизнеса в Германии. На основе фактического материала исследуются исторические особенности развития и функционирования гостиниц. Показаны факторы, которые способствовали развитию сети отелей. Изучается современное состояние гостиничного бизнеса Германии, выявлены проблемы и перспективы его дальнейшего развития. Доказывается, что Германия обладает множеством возможностей для удовлетворения путешествующих с различными интересами и финансовыми возможностями. Установлено, что в Германии функционируют различные типы гостиниц, среди которых – апартотель, апартаменты, крестьянские хозяйства, биологические крестьянские дворы, кемпинги, постоялые дворы, молодежные турбазы, пансионаты, курортные поликлиники, конные дворы и многие другие. В статье раскрываются особенности классификации гостиниц в Германии, в частности доказывается, что в стране отсутствует государственная классификация средств размещения, а категоризацию осуществляют частные фирмы и гостиничные корпорации. В статье отмечаются перспективы дальнейшего развития гостиничного бизнеса страны. In the article the experience of the hotel business organization in Germany is studied. On the basis of factual material historical features of the development and operation of hotels at different time intervals are analyzed. Factors that contribute to the development of hotel chains are revealed. Modern situation of the hotel business organization in Germany, the problems and prospects of its further development are studied. It is proved that Germany has a lot of suggestions for travelers with different interests and financial opportunities. It is investigated that in Germany there are different types of accommodation, including: apart-hotels, apartments, farms, peasant biological courts, campgrounds, inns, youth hostels, pensions, health clinics, horse yards and many others. The article shows the features of hotels classification in Germany. It is proved that there is no state classification of accommodation and categorization is made by private firms and corporations of hotels. The article reveals the prospects of further hospitality industry development in the country.
The Experience of the Hotel Business Organization in Germany
Keywords: готельна сфера; засоби розміщення; готель; готельний бізнес; Німеччина; hotel sector; accommodation; hotel; hospitality business; Germany