Тренінг психології толерантності та міжкультурних комунікацій - Кихтюк, Оксана Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Анотація до курсу: у наш час посилюється міжкультурна комунікація, спілкування людей, котрі належать до різних етнічних, національних, лігвокультурних спільнот, тому потреба в психології толерантності зростає в силу необхідності досконало висловлюватися, чути іншого, розуміти та адекватно інтерпретувати певні вербальні та невербальні смисли, будувати взаємовідносини на паритетних засадах, шляхом конструктивного діалогу. Навчальна дисципліна «Тренінг психології толерантності та міжкультурних комунікацій» спрямована на інтеграцію та вдосконалення академічних та практичних знань із різних міждисциплінарних наук, таких як «Філософія», «Культурологія», «Світові релігії», «Педагогіка», «Загальна психологія», «Соціальна психологія», «Етнопсихологія» та інші. Вона сприятиме виробленню умінь та навичок необхідних у професійній діяльності майбутнього психолога, культуролога, працівника туристичної сфери, соціального працівника, історика, політолога, міжнародника враховуючи усі глобалізаційні процеси сучасності, євроінтеграцію, міжкультурний та академічний обмін.
Keywords: тренінг; взаємодія; толерантність; комунікація; конфлікт; вирішення; 159.9