Конкурентноспроможність господарства Яворівського району Львівської області: суспільно-географічні аспекти - Ванда, Ірина; Vanda, Iryna (My University, 2018)
Суспільно-географічне дослідження конкурентоспроможності господарства Яворівського району Львівської області виконане у руслі нової теорії торгівлі, зокрема прямих іноземних інвестицій. Розглянуто трансформацію структури господарства та динаміку прямих іноземних інвестицій. Розроблено двофакторну матрицю стратегій розвитку для видів економічної діяльності з урахуванням їхньої частки у вартості реалізованої продукції та багаторічного темпу росту прямих іноземних інвестицій. Оглянуто господарську діяльність Яворівського району за виділеними стратегіями: захист, пріоритетність, реструктуризація, підтримка. The socio-geographical study of the competitiveness of the Yavoriv district of the Lviv region is based on the new theory of trade, in particular direct foreign investments theory. Transformation of economy structure and dynamics of direct foreign investments is considered. A two-factor matrix of development strategies for types of economic activity taking into account share in value of realized products and foreign direct investments dynamics was developed. The economic activity of Yavoriv district was reviewed in accordance with the selected strategies: protection, priority, restructuring, support.
Competetiveness of Economy of the Yavoriv District of the Lviv Region: Socio-Geographical Aspects
Keywords: конкурентоспроможність господарства; прямі іноземні інвестиції; матриця стратегії розвитку видів економічної діяльності; захист; пріоритетність; реструктуризація; підтримка; Яворівський район Львівської області; competitiveness of economy; foreign direct investments; matrix of development strategies of kinds of economic activities; protection; priority; restructuration; support; Yavoriv district of the Lviv region