Мультипроцесорні системи : програма нормативної навчальної дисципліни - Булатецький, Віталій Вікторович; Bulatetskyi, Vitalii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Дисципліна “Мультипроцесорні системи” належить до переліку нормативних навчальних дисциплін за освітнім рівнем ”магістр” циклу навчальних дисциплін професійної та практичної підготовки. Предметом вивчення навчальної дисципліни є основи архітектури та особливості програмування багатопроцесорних систем. Векторно-конвеєрні суперкомп’ютери. Симетричні мультипроцесорні системи (SMP). Системи з масовим паралелізмом (МРР). Кластерні системи. Паралельне програмування на MPP системах. Загальна організація MPI. Базові функції MPI.
Програма навчальної дисципліни “Мультипроцесорні системи” для студентів галузі знань 12 Інформаційні технології, спеціальності 122 Комп’ютерні науки за освітньою програмою Комп’ютерні науки та інформаційні технології та студентів галузі знань 01 Oсвіта, спеціальності 014.09 Середня освіта за освітньою програмою Інформатика
Keywords: мультипроцесори; мультикомп'ютери; паралельне програмування