Комунікативні можливості громадських медіа - Митко, Антоніна Миколаївна; Mytko, Antonina M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто яким чином поява Інтернету як джерела масової комунікації викликала розгляд питання громадських медіа і як академічного дослідження, і як популярного. З’ясовано роль громадських медіа для побудови інформаційної держави. Охарактеризовано таки види громадських медіа як: меш-апи, підкасти, Wiki-технології більше застосовують у процесах інформатизації, а також соціальні мережі, блоги та мікроблоги, які трактують майданчик для інформаційних інтеракцій. Використано основні загальновідомі групи методів: філософські методи наукового пізнання, загальнонаукові та спеціальні методи й підходи. Зокрема, застосовано аналіз, синтез, дедуктивний метод, міждисциплінарний, концептуальний підхід. Комплексний підхід допоміг виявити тенденції та закономірності інформаційної демократії, передбачити наслідки та можливий розвиток політичних подій з урахуванням особливостей інформаційної демократії.

The article examines how the advent of the Internet as a source of mass communication caused a consideration of social media and how academic research, and as popular. The role of social media to build an information state. The characteristic species of the same social media as mash-ups, podcasts, Wiki-over technology used in the processes of information, as well as social networks, blogs and microblogs that interpret information platform for interactions. Used main group known methods: philosophical methods of scientific knowledge, general and specific methods and approaches. In particular, applied analysis, synthesis, deductive method, multidisciplinary, conceptual approach. An integrated approach has helped to identify trends and patterns of information democracy, predict consequences and possible development of political events with the peculiarities of information democracy.
Communicative Media Opportunities
Keywords: інформаційна держава; інформація; комунікації; соціальні мережі; громадські медіа; information; communication; social networking; social media; information state