Психоаналітичний дискурс гострослів’я (на матеріалі ораторського тексту Л. Костенко) - Кошелюк (Бідюк), Олена Василівна; Kosheliuk (Bidiuk), O. V. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, 2008)
У статті зроблено спробу проаналізувати публічні виступи Ліни Костенко з погляду психоаналітичної концепції. Особливу увагу приділено текстуальному аналізові: технічним засобам красномовства, зокрема, риторичним фігурам та прийомам. Авторка намагалась пояснити причину їх виникнення та функції у тексті промов. The article is devoted to analyzing the public speeches of Lina Kostenko according to the method of psychoanalysis. A special attention is on the text analysis: technical resources of eloquence, such as rhetoric figures. The author tries to explain their main particularities and functions in Lina Kostenko’s orations
Бідюк (Кошелюк) Олена Василівна - канд. філол. наук, доцент кафедри видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: психоаналіз; текстуальний аналіз; гострослів'я; риторичні фігури та прийоми