Темпоральні аспекти художнього світу В. Голобородька (на матеріалі збірки вибраного «Ми йдемо», 2005) - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, Liliia B. (видавництво “Мандрівець”, 2015)
У статті йдеться про темпоральні аспекти художнього світу як один із базових об’єктів творчого мислення В. Голобородька на ідейно-мотивному рівні та на рівні поетики. Основні образи поезій В. Голобородька, які творять систему темпоральних мотивів, – образи річних сезонів та календарних тижневих циклів, дитинства та дорослого віку, вічності та смерті, буднів та свята та ін. Поетика темпоральних образів базується на міфопоетичній метафориці, стилізації під первісно-примітивне світовідчуття, використанні поетики часових парадоксів, часової інверсії, ігор із часом, синестетичного змішування, спаціалізації часу та ін.

The article refers to the temporal aspects of art world as one of the basic objects of V.Goloborodko’s creative thinking at the ideological and motivational as well as poetic levels. The main images of V.Goloborodko’s poems, that create the system of temporal motives are the images of annual seasons and calendar week circles, childhood and adulthood, death and eternity, weekdays and holidays etc. The poetics of temporal images is based on the mythopoetic metaphors, primary primitive outlook imitation, the use of poetics of temporal paradoxes, temporal inversion, games with time, synesthetic mixing, time spatialisation, etc.
Temporal aspects of V. Goloborodko’s art world (on the basis of the book of selected poems “We are going”, 2005)
Keywords: образ часу; поетика часу; темпоральні мотиви; часова інверсія; спаціалізація; image of time; poetics of time; temporal motives; temporal inversion; spatialisation