Розробка мобільного застосунку для комплексного управління особистими фінансами - Расік, Микола Романович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі представлено розробку мобільного застосунку для обліку та аналізу особистих фінансових витрат користувачів. Проведено аналіз сучасних інструментів розробки мобільних застосунків, обґрунтовано вибір середовища розробки Android Studio, мови програмування Java та бази даних SQLite. Досліджено три аналогічних програмних продукти, визначено їхні переваги та недоліки, що стало основою для формулювання вимог до розроблюваного застосунку. Розроблений мобільний застосунок надає користувачам можливість ефективно відслідковувати фінансові операції, додавати витрати за категоріями та аналізувати фінансові дані за допомогою діаграм. Детально описано архітектуру, процес розробки та логіку роботи програми, наведено ключові фрагменти коду. У роботі також представлено рекомендації щодо подальшого вдосконалення програмного продукту, зокрема розширення функціональних можливостей та покращення користувацького досвіду. Для реалізації проєкту використано мову програмування Java, середовище розробки Android Studio, бібліотеку SQLite для роботи з базами даних та бібліотеку MPAndroidChart для візуалізації даних.
Keywords: мобільний застосунок; середовище програмування; мова програмування; Java; Android Studio; SQLite