Технологія особистісно орієнтованої освіти у фаховій підготовці майбутніх учителів початкової школи - Кравченко-Дзондза, Олена; Kravchenko-Dzondza, O.E. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті висвітлено теоретичні й методичні аспекти особистісно орієнтованого навчання. Розглянуто принципи, на яких ґрунтується використання технологій у педагогічних вищих навчальних закладах; визначено доробок педагогів у галузі прикладної педагогіки з даної проблеми. Обґрунтовано складові педагогічної технології. Автор розкриває характерні ознаки, умови й заходи щодо впровадження особистісно орієнтованої технології навчання у вищому навчальному закладі. Визначено методичні аспекти застосування окремих технологій (тренінгових, ігрових, діалогічних методів навчання) у професійній підготовці майбутнього вчителя початкової школи.In the article theoretical and methodical aspects of individually focused training are covered. Principles that there is base on the use of technologies in pedagogical higher educational establishments are considered; works of teachers are certain in industry of the applied pedagogics on this issue. The constituents of pedagogical technology are reasonable .The author covers characteristic attributes, conditions and actions on introduction in a higher educational institution. The methodical aspects of application of separate technologies (training, playing, dialogic methods of educating) are certain in professional preparation of future primary school teachers.
Individually focused technologists of training in the professional training of primary school teachers.
Keywords: особистісно орієнтоване навчання; individually focused training; особистісно орієнтована технологія; принцип; тренінг; гра; дискусія; діалогічний метод навчання; комунікативний тренінг; рольова гра; ділова гра; individually focused technology; training; game; discussion; dialogic method of educating; communicative training; role play; business game