Ономасіологічний підхід у дослідженні мови - Гонгало, В. С.; Gongalo, V. S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті окреслено основні поняття ономасіологічного підходу в дослідженні мови. Визначено зміст ономасіологічного вчення про іменування явищ та предметів дійсності засобами мови й охарактеризовано процес становлення ономасіології як науки. Встановлено зміст поняття номінації як ключового терміна ономасіології та її основні аспекти – гносео-семіотичний і лінгвістичний. The article deals with the main notions of onomasiological approach of language research. Content of onomasiological teaching about denomination of phenomena and objects of reality with the help of language means is defined and the process of formation of onomasiology as a science is characterized. Sense of the notion of nomination as a key term of onomasiology and its main aspects – gnosiological semiotacal and linguistic are determined.
Onomasiological Approach of Language Research
Keywords: ономасіологія; семасіологія; номінація; найменування; первинна номінація; вторинна номінація; onomasiology; semasiology; nomination; denomination; primary nomination; secondary nomination